“Black Mirrorsugul” Yapay Zeka Aşıkları Kişisel Veri Toplamanın Korkunç Yüzü Oldu
Özellikle Sevgililer GünüSadece insanların gelmesiyle yapay zeka Yardımcı olabileceğini söyleyen reklamlar sosyal medyayı ele geçirdi. Bu “romantik” sohbet botları incelendiğinde durumun hiç de öyle olmadığı ortaya çıkıyor. masum, Yalnızlığa çözüm bulmayı amaçlayan bir şey değil.çıkıyor.
Mozilla’nın *Gizlilik Dahil Değildir proje, yapay zeka severlerin inanılmaz derecede yüksek miktarda kişisel bilgi topladığını ortaya çıkardı. Toplanan bu bilgilerin neredeyse tamamı ya satılıyor ya da paylaşılıyor. Yani sanal sevgilin oldukça dedikoducuve herkese seninle ilgili her şeyi anlatır.
Bana doğruyu söyle, beni kişisel bilgilerim için mi seviyorsun?
Mozilla araştırmacılarından Misha Rykov, basın açıklamasında “Tamamen açık olmak gerekirse, yapay zekalı kız arkadaşlarınız ve arkadaşlarınız sizin arkadaşınız değil.“kelimesini kullanırken “Her ne kadar zihinsel sağlığınızı iyileştirecek bir şeymiş gibi pazarlansalar da, bağımlılık, yalnızlık ve toksisite geliştirme konusunda uzmanlaşıyorlar ve bunu sizden ellerinden geldiğince fazla veri alarak yapıyorlar.”sözlerini kullandı.
Mozilla yaptığı çalışmada 11 farklı yapay zeka romantik sohbet botu gözden geçirildi. Bu botlar arasında Replika, Chai, Romantic AI, EVA AI Chat Bot & Soulmate, CrushOn.AI gibi bilinen uygulamalar da vardı. Söz konusu chatbotların her biri Gizlilik Dahil Değil rozeti almayı başarırken, Mozilla’nın incelediği tüm ürün ve hizmetler arasında yer alıyor. en kötü kategoriyeGirdiler.
Yapay zeka severler de bambaşka bilgiler topluyor
Daha önce bilgilerimizin toplandığı ve farklı amaçlarla kullanıldığı birçok çalışmaya rastladık. Yapay zeka severler de bizden farklı bilgiler topluyor. Örneğin CrushOn.AI cinsel sağlık ve uyuşturucu kullanımı gibi konularda bilgi topluyor. Uygulamalarda yüzde 90 bu bilgiyi sayar veya paylaşır. Yarısından fazlası bilgilerinizi silmenize bile izin vermiyor. Bu uygulamalar güvenlik açısından başarısız olmakla birlikte yalnızca doğuşMozilla’nın minimum güvenlik standardını karşılayabilir.
Mozilla’nın izleme kodlarını incelediğinde elde ettiği sonuçlar da oldukça dikkat çekici. Bu uygulamalar dakikada ortalama 2663 izleme kodu çalıştırıyor. Bu sayıyı bu kadar yükseğe çıkaran uygulamalardan biri de dakika başına başvuru sayısıdır. 24 bin 354 İzleme kodunu çalıştıran Romantik Yapay Zekaydı. Özetlemek gerekirse, tek tek ayrıntılara girmeden bu uygulamalar sizden “sırlarınızı ve arzularınızı” paylaşmanızı, ses kaydı göndermenizi, fotoğraf göndermenizi istiyor.